MONTHLY REVIEW
ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
Ανεξάρτητο Σοσιαλιστικό Περιοδικό
Ταυτότητα  >
Επικοινωνία  >
>
αναλυτική αναζήτηση
Περιοδικό >
Εκδόσεις >
Αναλύσεις και εξελίξεις >
»Αρχείο αναλύσεων
»Αρχείο επιλογών από το διαδίκτυο
Νέα του MR >
Σύνδεσμοι >
Θεματικό ευρετήριο >
Το δίκτυο του MR:
Αποστολή σε φίλο  Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση  Εκτύπωση
Σελίδες (1): Πρώτη << [1] >> Τελευταία
Ο Γιώργος, η πατρίδα και η ΕΕ

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΥΣΙΚΟΥ
(24/03/2010)
Ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου –πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας– τελευταία έχει ανακαλύψει το συμφέρον της πατρίδας. Μας καλεί να συστρατευθούμε για τη σωτηρία της. Ο λόγος είναι γνωστός: το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας, η άρνηση των «αγορών» να μας δανείσουν με τα συνήθη επιτόκια κ.λπ. Για το λόγο αυτό έχει πάρει σβάρνα τις κεντρικές πρωτεύουσες –«Λόντρα, Παρίσι, Νιου Γιορκ, Βουδαπέστη, Βιέννη», όπως έλεγε το παλιό τραγούδι– μόνο που τώρα η Αθήνα έχει βγει στη ζητιανιά μπροστά τους κι όχι στην ομορφιά. Και έχει προστεθεί στον κατάλογο η Μόσχα, ενώ Βουδαπέστη και Βιέννη δεν παίζουν σπουδαίο ρόλο.

Για την «πατρίδα», λοιπόν, ο «παγκοσμιοποιημένος» Γιώργος κι από κοντά ο ψευτοπατριώτης Γ. Καρατζαφέρης κι ο Αντώνης Σαμαράς. Όλοι αυτοί μαζί για την πατρίδα. Όπως τότε, παλιά, στη διάρκεια της Κατοχής, που οι παππούδες και οι πατεράδες τους είχαν ζωστεί τα φυσεκλίκια κι είχαν πάρει τα βουνά –αντάρτες– να πολεμήσουν τους κατακτητές. Τα λέμε για να μην ξεχνιόμαστε.

Όμως, όλως «περιέργως», ο όψιμος πατριώτης Γιώργος ξέχασε ότι την Πέμπτη, που θα συνέλθει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να αποφασίσει αν θα μας τσοντάρει, είναι 25 Μαρτίου. Δηλαδή η μεγίστη επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας!! Η επέτειος της Επανάστασης του 1821!! Κι αυτή την ημέρα που θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ, στην Αθήνα και την παρέλαση, αυτός θα επαιτεί εις τας Βρυξέλλας. Φαντάζεστε τον Σαρκοζί ή τη Μέρκελ ή ακόμη και τον Μπαράκ, να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις εθνικές γιορτές τους και να τρέχουν σε τέτοιου είδους συνόδους;

Ο πατριώτης Γιώργος, όμως, ούτε που σκέφτηκε να ζητήσει η Σύνοδος να γίνει μια ημέρα αργότερα, επικαλούμενος την Εθνική μας Επέτειο. Που θα του έδινε την ευκαιρία να τονίσει στον λαό ότι όπως και τότε –λίγοι και άοπλοι, αλλά αποφασισμένοι– οι Έλληνες τα έβαλαν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και διέλυσαν την Ιερή Συμμαχία κερδίζοντας ταυτόχρονα το θαυμασμό και την υποστήριξη των απανταχού δημοκρατών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τον επαναστατικό διεθνισμό τους – έτσι και τώρα «μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας».

Αλλά που να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Αφού ούτε στο λαό και στις δυνατότητές του πιστεύει ούτε και στην πατρίδα του λαού. Την πατρίδα την επικαλείται προκειμένου να αποσπάσει την υποστήριξη του λαού, την υποταγή του στα σχέδια του ντόπιου, του διεθνούς και του ευρωπαϊκού, φυσικά, κεφαλαίου. Πέρα από αυτό τίποτε άλλο... 
αρχή αρχή σελίδας
 
Αποστολή σε φίλο  Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση  Εκτύπωση
Σελίδες (1): Πρώτη << [1] >> Τελευταία
MONTHLY
REVIEW
Πραξιτέλους 29,
105 60 Αθήνα
T 210 32 14 488
F 210 32 13 578
E info[at]monthlyreview[dot]gr